Thursday, February 26, 2009

Bimmerianz T.T (BMW)-antara xtvt kegemaranku...

if u all nak tau,saya dah join lama dah club bimmerianz ni,diperkenalkan oleh sorang abg angkat bernama fatah..dia ni memang racer la..profesional bw keta laju2,memang confident naik dgn dia...so dgn pengalaman pertama menaiki kete merah bmw dia model e34,converted to m5 model (accesories),maka bermulanya pengalaman saya bersama club ni...
club ni tidak mengira apa jenis bmw pun,if ada basikal bmw (bukan bmx ye) pun bleh join..ada ke basikal bmw?eh ada..bekas pak mertua beli utk anak saya dulu,mahal ya amat...org kaya la katakan..dia la bukan saya...club ni terdiri majoriti drpd mereka yg mempunyai model bmw 3siries (e30),5siries(e34)walau bentuk lama,classic,namun perfomance mantap,accesories cantik sgt..ada la beberapa model baru yg join mcm saya ni,but depa tak kesah,janji bmw
every friday nite..aktiviti wajib adalah t.t (teh tarik time)..patut t.t.t la kan?susah nak sebut,bgtau tt je..so president kami Jeff or salah sorang majlis tertinggi,chewah..akan msg semua org bgtau mana pot menarik utk berkumpul...memang mendapat sambutan la xtvt ni setiap minggu,ceria dgn lawak2 jenaka mcm raja lawak masing2,bkn bercerita pasal keta jer,pasal politik,ekonomi dll...penting dgn adanya club ni,member2 yg ada prob dgn keta mereka,bleh refer each other,org kata brg,spare part bmw mahal,maintenance mahal...tp hakikatnya amat berpatutan,kdg murah daripada maintenance waja n perdana..tak caya?nak bukti dtg la tt kami,tu la bagus ada club ni,dpt brg dgn harga murah bangat...tp nama pun BMW....so nama pun dah gah,setaraf Mercedes Benz n lain2 keta mewah jerman..jgn la harap harga sparepart n maintenance mcm kancil / kelisa / viva /or setaraf...
jgn salah anggap yer..sy tak pernah menghina mana2 jenis or pemilik mana kenderaan,ni skdr pendpt,sy pun pakai kelisa b4 this,memang naik taraf sekali ganda je,tak byk,hehehe...dah cuba baru tau..sekarang ni giler plak nk sport rim,bumper..konon nak tukar jadi model m5 e39,if ada rezki...president dh offer harga rim menarik tu....
ni la keta sy,523i e39(enjin 2500cc)double vanos,memang tujuan beli utk 'up' kan profile sy yg buat keje dlm bisnes ni,keta kecik org tak pandang,walhal sy bersungguh..memang adat dunia..so dgn rezki yg tuhan bg,sy dpt beli keta ni,murah jer..janji rajin survey,dgn ilmu dan bergantung nasib gak nk dpt keta baik,Allah permudahkan sy..sy dpt la keta utk tujuan profile,comfort,perfomance,style..so pakej la kan?
if nak tau..ni stering mtech..bukan stering biasa tau..yg model sport,m5 e39 tu pakai mcm ni la..hehe..kata members stering ni baru dalam rm3k lebih,kedai potong pun rm2k lebih wo...alhamdulillah
so pada sesiapa yg nak join club ni silakan...tak perlu ada bmw pun takpe..coz sy pada mula join bw kelisa jer dtg,tetap dialu2kan,dilayan...p annual dinner,masuk pertandingan karoke,dpt johan plak tu,hahaha,maknanya depa ni tak sombong la,sentiasa bg semangat..bg inspirasi..yg mana baik amik,yg buruk ada gak,hehehe,pandai2 la buang jauh2 k...

so calling2 la sy if nk join,if sy free sy turun la..kdg2 bz dgn family,outstation...ha..club nk buat konvoi family day ke melaka 28mac ni..jom...





note:4 gambar di atas diambil sewaktu last tt,berkumpul di tmn dagang,ampang,then konvoi round town ke dataran merdeka

Tuesday, February 10, 2009

KONSULTAN PENDIDIKAN DAN KECEMERLANGAN (SAHSIAH DAN AKADEMIK)

salam,kepada semua yg belum tahu,salah satu bidang tugas sy adalah menjurus kpd bidang pendidikan dan pembetukan sahsiah,sy ada team yg mampu dan berpengalaman luas dlm bidang ini,antara khidmat yg ditawarkan adlh:
  1. Program Motivasi (meliputi trainer,fasilitators,sewaan tapak.tmpt program,mkn dsb)

  2. Bengkel Akademik /Matapelajaran - di sekolah / di luar (sewa dewan spt di IPTA/IPTS)

so kepada cikgu2 yg berminat mendapatkn khidmat sy...call 019-2237048...tq

antara tmpt utk program motivasi di luar sekolah....





Janda Baik,Pahang Darul Makmur