Tuesday, March 31, 2009

KONVOI BIMMERIANZ KL-MELAKA

salam,ni nak citer pasal konvoi,punya la excited,tido tak lena sementara nk tunggu pagi,mlm tu p cuci keta dgn muaalim,bro syed kt ampang,bw cuci la skali ferrari coz nak tinggal 2hari kat umah,after cuci selimut la..hehehehe

so pd 28mac jam 9lebih pagi,berkumpul di shell after tol sg besi,ambik cap,sticker,tag,ada yg shopping baju,tshirt semua,meriah gak pagi tu,after briefing perjalanan semua,mcm biasa,sy ditugaskan baca doa b4 bertolak,ada 5 marshall,38 bmw yg follow..tgk la gaya syed tampal sticker tu,caya la bro!



baru bertolak dah berhenti kat R&R Seremban???bkn pasai apa,ramai bw anak,ramai tak mkn lagi,so kesian kat anak2 takut lapar,maka kami berhenti la,keta punya la byk atas hway hari tu...nak buat line pun susah,tp alhamdulillah dpt 3x line perfect

lebih kurang jam 1lebih,time zohor,kami selamat sampai ke resort ni..perjalanan yg best,selamat,hujan skit,tp dari hway kami keluar pedas-linggi,ikut jln kg,permandangan best la skit kn...so sampai je solat kat masjid sebelah resort ni,then lunch la apa lagi,lapaq wei...sedap mknan dia..biasa la asam pedas melaka mesti ada...

permandangan pantai direct dari tebing resort...bosan tak tau watpa,sy tunjuk bakat melukis logo bimmerianz n bmw...hehehe,camera tak cantik,tak leh focus sgt,lawa tu lukis atas pasir,ingat senang ker..hahahaha

petang kami buat la xtvt fun for family,bermula dgn game kanak2,then mak bapak,lama tak enjoy mcm ni,rasa mcm budak2 balik,cuaca pun ok ptg tu,mcm biasa if melibatkan sukan,sy asyik menang jer la,hehehehe

mlm tu suppose management resort nak support earth hour,tp disebabkan kami bw ramai anak,lapar,so terpaksa la on lampu semua,senang bg anak2 makan,after that pertandingan karoke bermula,diselang seli cabutan bertuah,byk betul hadiah,sy diharamkan bertanding,juara dh tahun lepas,depa khuatir tiada saingan,hahaha,so terpaksa jd mc n artis jemputan,,cantik ke??hahahha
mlm tu sy n beberapa couple yg belum kahwin tak tido situ,bilik utk family jer,memang kami tak amik bilik,so 4bijik keta,9org kami p cari bilik kat town,murah belanja,tido lambat mlm tu coz p lepak town,dgr live band lagi....

pagi tu,team bmw melaka serta polis 2moto dtg resort nk escort kami ke town,salah sorang member bmw melaka owner hotel rs park,dia mau belanja kami makan di hotel dia,so kami yg tido kat hotel dkt town just tunggu konvoi sampai,then kami join la...kalau tau smlm,baik check in sini,lagi murah,bimmerianz dpt corporate rate lagi....ni kenapa?rosak?takdela..masuk je hway LEKAS dari seremban,kami berembat gila2 punya,bila lagi nak test keta,br tau apa prob kan?disebabkan tayar belakang sy pernah pancit,ada kesan dawai tayar kena skit,so berani belasah 135mph jer....then berenti jap kat simpang,tunggu geng lain sampai,park jer tepi,berasap keta saya dri bawah,then bukak enjin berasap skit..radiator ok,temperature ok...rupanya..hehehe..masa belasah bawa laju,aircond bukak kuat sgt,member kata mana ada racer bawa psg aircond n radio,air aircond yang kuar tu kena la ekzos yg panas,berasap la...depa kata keta ni dara lagi,walau umur dah tua,masih virgin,jgn takut belasah jer,takde prob...so dpt la pdgn n double cek drpd mekanik2 yg ada,keta sy ok!
tinggal 10 bijik bmw,yg lain dh balik,so kami meneruskan xtvt terakhir,dinner bersama mkn satay kajang sebelah stadium,perghh,memang best pengalaman ni,hepi jer..tp penat gak,tak cukup tido,mlm tu kena hantar nyza balik shah alam,nasib baik alim n lin teman..tq all bimmerianz....jumpa lagi next tt or konvoi byk lagi gambar kt link di bawah ni ok,enjoy ya!

Friday, March 27, 2009

ALHAMDULILLAH ABAH MENANG.....

salam, Alhamdulillah syukur,doa dimakbulkan Allah, bermulalah amanah dan tanggungjawab abah kepada Umat Islam Melayu Malaysia khususnya UMNO dlm membentuk satu pimpinan yg benar2 dapat melahirkan satu bangsa yg disegani,ambil iktibar dari segala kesilapan,keangkuhan,kesesatan,lupa diri..teguh la dibawah satu pegangan agama Islam yg yakin lagi kuat..demi memartabatkan agama,bangsa dan negara,tak kisah parti apa pun,if niat demi memajukan sesama agama dan bangsa,Allah akan bersama kita,jgn berpecah,cantas-mencantas,sekat-menyekat,hina-menghina,tomah tak tentu pasal,kutuk,caci sesama agama dan bangsa,if ini berlaku maka kita lebih dasyat dari Yahudi dan Nasrani....Hidup Islam,Hidup Melayu,Hidup Malaysia,Allahuakbar....

amboi,Arjuna Iskandar(paling kanan,siap angkat tangan) anak ayahanda ni,masih belum mengerti apa2,cuma yg dia tau grandpa dia menang!menang apa pun tak tau..hehehe,so cute,andrea(cousin arjuna)pun sama....

Saturday, March 21, 2009

Bimmerianz T.T (BMW)-antara xtvt kegemaranku...PART3

salam,ha..ni sapa plak,bermulanya citer tt pd 20mac09 ni,kami berkumpul kt petronas tesco ampang,ada dlm 11 bijik keta,then kami konvoi ke hospital Pantai Cheras,melawat member kami yg accident,keta e30 color kuning,total lost,wira cina mabuk bawa terbabas menghempap keta dia,kebetulan bkn dia yg bw,nama member ni bob...bob dok sebelah,kwn bob yg drive n sorg lagi tido kt belakang,keta terlipat dua,bomba dtg potong,driver patah abis kaki tgn,bob tgn kanan habis,isnin dpn mau operation masuk besi

semangat bob bercerita,kami dtg ramai dh lewat,so pak guard tk bg masuk ramai2,kena masuk berdua2,pastu president amik bob bw turun bwh naik wheel chair,senang pun...sronok dia member ramai dtg tgk....

president sdg mendengar bob citer,memang tujuan nk lawat bob,bg peringatan pd members yg nak konvoi ke melaka next week supaya berhati2...katanya...

nmpk 2 lines tu,dijahit kemas...takpe bob,hang masih handsome,jgn bimbang,yg penting nyawa selamat,risau mak dia tau..mak dia siap warning jgn bg rokok kt dia..hehehehe
abis tgk bob,kami patah balik ke petronas tesco ampang,members ramai yg baru sampai,meriah gak mlm ni,b that tt perdana v6,pergh ramai la malam tu kat sini

bkn main "rendah" keta mualim ni..tgk tu gadis yg dia bawa,dgn gadis yg fakhri bawa..hehe.. posing je manjang hangpa ni..."apa?nk karoke?hehe ayat pancing..

kemudian sampai la keta ala2 jet pejuang ni, M3 e46,tauke nasi lemak n char kuey teow bunga raya,setapak..jual nasi lemak jer dpt pakai ni,serius,mana ada bisnes lain....abis kalau meniaga 2 benda tu income setiap malam 8-9k..weekend boleh dpt 16-17k...pergh....pernah sy dok dlm keta ni mali bawa 275kmh...melekat bdn sy kat seat tu!!!!
mula discus konvoi ke solaris,hartamas,tiba2 tukar ke yap kwan seng restoran rasa sayang..punya la pusing jauh,dgn hujan malam tu,"dibakar" plak oleh faiz,member yg pakai e36 baru convert enjin 2.8..pergh..keta kecik,enjin besar..memang la laju....
meriah la kan...nak order pun lama,sembang2,gelak2,meeting pasal konvoi....

muka seronok after makan,lapar giler...makan nasi lemak,kuey teow goreng seafood,sambil syer2 mkn tosei,sup ekor,nasi goreng kampung,hahahaha,byk nya

eh..sapa yg berani park depan keta sy ni..pergh..keluarga baru bmw 740il mantap la,besar tp nampak sporty...
korang tgk la hidung di...besar ya amat wei...hidung org kaya la katakan..


after semua balik..sy,nyza,syed,adik iparnya,mualim,lin,yus n gf meneruskan perjalanan ke hartamas..lepak di LEPAQ cafe..menikmati live band,not bad la cina ni,tp semua lagu omputih jer..ada 1 je lagu melayu kwn dia nyanyi..lebih kepada jamming sendiri2 jer,syok sendiri..tp kami layan jer..enjoy gak..sampai kul 4pagi,then kami balik la,tau pun ngantuk...still hujan masa nak balik tu...drive cepat2 mau balik tido