Saturday, May 30, 2009

MAJLIS PERLANCARAN PROGRAM LAMBAIAN KAABAH PERNIM

salam buat semua...Jumaat 29May09,sy ada tugas khas,sama2 membantu rumah perlindungan anak2 HIV/AIDS Nurul Iman (PERNIM) di Kg Cheras Baru,sempena Pelancaran Program Lambaian Kaabah PERNIM dan Perasmian Butik Norlina utk tolong dpt dana for anak2 n family rumah ni,mcm biasa sy jd emcee la utk majlis tu...
alhamdulillah,sejak kenal Hjh Norlina (mama),dia slalu contact sy minta tolong arrangekn apa yg patut for rumah perlindungan ni,memang byk bantuan dpt,sy pun bkn ada byk duit nk hulur,so sumbangla tenaga...tu banner program lambaian kaabah pernim..kira promote la skit nama kami utk bw depa 4org p umrah 2-14jun ni

tgk la sapa yg rasmi,grandpa kpd arjuna iskandar bin azreen tu...

mama Norlina ditemuramah wartawan,tetamu dan sahabat handai

anak2 ni dilatih dgn disiplin dan kasih syg yg kuat,semua take care adik beradik seperti sedarah sedaging,tidak bergaduh,kita adik beradik satu mak bapak pun gaduh gak kan?..sapa nk bodyguard contact depa ni,future la,hehehe

tgk tu,smgt,tak padan dgn kecik,kalau nak tau,ada yg HIV positif sdg ber Tae Kwan Do ni...tp dia sihat,takda beza pun dgn org lain

tgk la,selamba jer pecah papan tu,pergh..dasyat la

Pn Hajah Norlina Binti Hj Alawi,Pengasas / Yg Dipertua PERNIM

antara anak2 pernim yg turut sama,ramai lagi dlm rumah tu,baby2 tgh tido

baru 4 hari baby girl ni,so cute,lena dalam pelukan ku,tiada bapa,ibunya ada...walaupun begitu,ibunya sdg dlm proses kembali ke jln yg benar,alhamdulillah,di didik dgn baik,dan terus berbakti kpd rumah pernim,sy mintak nk jaga anak ni,ibu dia tak bagi....

butik dirasmikan,boleh dtg dptkan busana muslimah,harga rendah disamping dpt derma kepada anak2 yatim...fisabilillah,tuhan saja yg dpt membalas amal jariah anda

sesi bergambar..sy takda la coz sy amik gambar,nanti masuk paper kot gambar ni,wartawan sinar ada hari tu...hj hashim,shahir n lukman dr harmony excellence pun ada..hehehe budak opis saya

amboi,try kak jgn tak try,sesiapa yg yg menolong boleh la dtg ke sini,dkt jer kat cheras.....p website www.pernim.org tak pun u all semua click gambar hjh norlina kat main page blog sy,terus link dgn web tu k...
hanya 3 perkara yg kita bw selepas mati...
1)amalan yg baik,atau ilmu yg disampaikan dan berterusan
2)doa dari anak2 yg soleh
3)sedekah jariah