Thursday, December 10, 2009

Arjuna's School Holiday

Cuti sekolah anakanda ku arjuna,tak sempat nak spend masa yg byk,coz dia byk sgt masa dgn bonda dia,ke sana sini depa bw bercuti,so b4 nk p umrah next week,sy plan utk bw arjuna "back to nature"...malam b4 that bw dia tgk movie dulu,tgk kartun la AstroBoy,enjoy gak...pastu nmpak chipmunk ni,arjuna suka gak...ajak la bergambar

keesokan harinya,nak bgn awal,tp terlena smpai kul 9.30,kelam kabut bgn mnadi bila tunangku n adiknya dh ada dpn umah,kelam kabut mandikan arjuna,bfast kat umah then keluar umah jam 10pagi bertolak ke Kuala Gandah,kejap jer,sejam lebih,tgh laju2 keta2 bg lampu tinggi,slow kan speed,then nampak la roadblock speed trap,fuh terlepas...

ini dia tmpat yg dituju,alhamdulillah,smpai terus register,tiada bayaran dikenakan,lepas tgk gajah2 yg ada kat situ,nak tunggu activiti bersama gajah,jam 2pm baru start,so kami keluar p deerland,kira2 2km dr tmpat ni



deerland dewasa MYR5,kanak2 MYR3,berbaloi la dgn experience kat situ,duit tu sedekah for haiwan n penjaga2 kat situ.Arjuna kira berani gak bagi makan rusa,sentuh rusa,beruang,kami letak susu atas tapak tgn,then beruang tu jilat,arjuna berani pastu dia gelak kuat coz geli,cuma arjuna takut snake,dia lari jauh2...byk gak burung n haiwan lain kat situ,tp bukan haiwan besar2 la,yg besar rusa,beruang jer,yg color brown cute tu sebenarnya jebon bahasa kampung,if malaysia punya color hitam,atau org panggil cemperlai,musuh ular ni,muka je cute tp ular pun mati wo kena gigitan dia







then patah balik ke tempat gajah,tgk video show pasal rescue gajah,kemudian aktiviti bg makan gajah,arjuna happy sgt2,bg mkn tak henti..dia suka gajah,dia kata my favaourite animal...



patutnya byk gambar lagi boleh amik,tp sy pulak yg terlebih excited dgn gajah2 ni,smpai gambar naik gajah pun tak amik,enjoy bg makan gajah,suap smpai mulut..emm bestnya back to nature,hope ada masa lg lepas ni nak p masuk hutan dgn arjuna,camping,next school holiday la..cuma frust tak dpt mandi dgn gajah coz paras air sungai naik,bahaya,takpe next time k,love u arjuna,love u tunangku...